“Flertall i Nederland støtter innvandringskritisk politiker


Et flertall i den nederlandske befolkningen mener den innvandringskritiske politikeren Geert Wilders ikke trenger å endre sin antiislamske retorikk.

Wilders, som leder det nederlandske Frihetspartiet (PVV), er blitt internasjonalt kjent for sine antiislamske utspill, og gjorde et brakvalg i hjemlandet i fjor da PVV fikk over 15 prosent av stemmene i valget.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik har beskrevet sin beundring for den nederlandske politikeren i sitt såkalte manifest, og har blant annet sitert Wilders’ antiislamske utspill i den nederlandske nasjonalforsamlingen.

Fredag kommer det fram i en spørreundersøkelse at 52 prosent av nederlenderne mener det ikke er noen grunn til at Wilders bør moderere sin retorikk i etterkant av terrorangrepene i Norge, mens 44 prosent sier han burde moderere seg.

29 prosent av de spurte sier de er enige med Wilders holdning til muslimer.”
http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7732244