Religiøs undertrykkelse. Solidariteten blandt kristne er desværre meget lav, så forfulgte kristne må oftest klare sig selv:

59 procent af den tyrkiske befolkning er imod, at kristne og andre ikke-muslimske trossamfund får lov til at udbrede deres tro ved gudstjenester, viser en undersøgelse fra Sabanci Universitet i Istanbul.

Flertallet af tyrkere er imod kristnes ret til at holde gudstjeneste, og seks præster lever under beskyttelse. Fjendtligheden fostres af skolebøgers fordømmelse af mission

Mens den tyrkiske regering bejler til EU ved at give flere rettigheder til religiøse mindretal, er befolkningens fjendtlighed over for kristne i det altovervejende muslimske land steget de seneste år.

59 procent af den tyrkiske befolkning er imod, at kristne og andre ikke-muslimske trossamfund får lov til at udbrede deres tro ved gudstjenester, viser en undersøgelse fra Sabanci Universitet i Istanbul. Ifølge undersøgelsen har 40 procent af befolkningen et negativt eller meget negativt syn på kristne, som tæller færre end en procent af befolkningen.”

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/418736:Kirke—tro-Tyrkiets-kristne-udsaettes-for-chikane?all=1