“Når alle kyllinger bliver slagtet på de store danske slagterier, sker det til ordene “Bismillah Allahu Akbar” (i Guds navn. Allah er den største) fremført af en imam.

Sådan bør det ikke være, mener 32 procent af danskerne. Det viser en ny undersøgelse blandt 1000 danskere foretaget af Interresearch for Søndagsavisen.

Et markant flertal (81 procent) af de danskere, der ønsker et forbud mod slagtning af dyr efter muslimske forskrifter, peger på dyrevelfærd som årsag. Kun syv procent begrunder beslutningen med religiøse årsager.

Religion har ellers været et centralt emne i debatten om halalslagtning de seneste år, senest da Kristeligt Dagblad tog emnet op i december og januar. Fra politisk side meldte Dansk Folkeparti sig hurtigt på banen og kaldte den udbredte halalslagtning, det vil sige 99 procent af alle kyllinger og hver 20. ko, for et skridt i retning af øget muslimsk indflydelse.”

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/412660:Danmark-Hver-tredje-vil-forbyde-halalslagtning