Klumme af Karen Jespersen i Ekstra Bladet – Til grin for vores egne penge.

“For et par dage siden blev jeg kontaktet af en nu pensioneret kontrollør fra den kollektive trafik. Han fortalte, at der foregik ret omfattende snyd med stort og småt.

Sammen med en kollega havde han over 14 dage lavet en lille undersøgelse, der viste, at cirka 90 procent af de, der kørte uden billet, havde indvandrerbaggrund. En undersøgelse fra DSB (’Du skal ikke spille op dit fede svin!’) viser samme tendens.

Indimellem oplevede han falske papirer hos dem, der skulle legitimere sig. Han huskede en mand, der viste sig at have flere forskellige navne på forskellige former for legitimation. Politiet mente, at han hævede kontanthjælp i forskellige kommuner samtidig.

Lignende oplevelser har jeg fået beskrevet af andre offentligt ansatte, der synes, der bliver gjort for lidt for at komme snyd og kriminalitet til livs.”