“Danskernes modvilje mod at lukke Tyrkiet ind i EU har aldrig været større, siden optagelsesforhandlingerne begyndte i oktober 2005.

To af tre danskere vil nu ifølge en Rambøll-måling smække døren i for tyrkerne, mens det i slutningen af 2005 kun var godt hver anden.”

Kilde: JP, d. 11. maj 2009 “Øget modstand mod Tyrkiet

Samtidigt udtrykker ikke kun Bendt Bendtsen (K), men også Angela Merkel og Nicolas Sarkozy modstand mod Tyrkiets optagelse i unionen. I den forbindelse fik Nicolai Sennels trykt følgende læserbrev i Kristeligt Dagblad:

“Det har altid undret mig, hvordan ideen om Tyrkiet som EU-aspirant overhovedet er kommet på tale. Kun 3 procent af landets landmasse ligger på det europæiske kontinent, 99,8 procent af landets befolkning er muslimsk, dets demokrati lever under militærets beskyttelse, og flertallet af tyrkerne har valgt en regering som er imod ytringsfrihed, kvinders ligestilling og religionsfrihed.

Historisk set har Tyrkiets intet positivt tilfælles med Europa - tværtimod har det tyrkiske rige to forsøgt at erobre de europæiske lande med henblik på islamisering af hele kontinentet. Nutidige erfaringer viser desuden, at tyrkere, ligesom alle andre grupper af muslimer, ikke integrerer sig i vores vestlige lande. Onde tunger påstår, at det er USA som presser på for at få åbnet EUs grænser for 80 millioner ikke-produktive borgere for på den måde at svække vores konkurrenceevne. Derfor er jeg glad for, at Bendtsen viser statsmandsformat ved at lytte til vælgernes ønske: Tyrkiet må aldrig blive medlem af den Europæiske Union.”(Kristeligt Dagblad | 01.05.2009  | Side 16 | 159 ord)