65 % af alle voldtægter i Norges hovedstad begås af indvandrere med en ikke-vestlig baggrund. I 80 % af tilfældene  går det ud over kvinder med en norsk baggrund. Undersøgelsen er lavet i 2001, og viser, at antallet af voldtægter eksploderede med 40 % fra 1999 til 111 anmeldte voldtægter i 2000. I 2006 var tallet steget til 300 årligt. Risikoen for, at en ikke-vestlig mand begår voldtægt er 600 % højere end for norske mænd.

“The study is the first where the crime statistics have been analyzed according to ethnic origin. Of the 111 charged with rape in Oslo last year, 72 were of non-western ethnic origin, 25 are classified as Norwegian or western and 14 are listed as unknown.

Rape charges in the capital are spiraling upwards, 40 percent higher from 1999 to 2000 and up 13 percent so far this year.”

“While 65 percent of those charged with rape are classed as coming from a non-western background, this segment makes up only 14.3 percent of Oslo’s population. Norwegian women were the victims in 80 percent of the cases, with 20 percent being women of foreign background.”

Ifølge den islam-lærde Abul Kasem kan det skyldes, at man i islam ikke ser voldtægt af ikke-muslimske kvinder som noget negativt: Islam gives an open license to Muslim men to have sexual intercourse with women as long as these women are not Muslims and/or when these Muslim men are living in an infidel country.”

Kilder:

Aftenposten, d. 5. september 2001 “Oslo rape statistics shock

Aftenposten, d. 12. december 2006 “Rape reports soar in Oslo

Brussels Journal, d. 3. februar 2007 “Oslo muslims six times more likely to rape

Islam Review, “Sex and sexuality in Islam