Koranen er fyldt med opfordringer til vold, mord og krig, og der er endda også direkte opfordringer til terror.

“Bekæmp og dræb de ikke-troende, hvorend du finder dem, tag dem til fange, gener dem, læg dig i baghold og brug alle krigens taktikker. Kun hvis de konverterer til islam skal de skånes.” (Koranen, kap. 9, vers 5) (oversat fra engelsk til dansk fra “The Meanings Of The Holy Qur’an” af Abdullah Yusufali).

“Bekæmp alle dem som ikke tror, indtil de giver op og betaler beskyttelsespenge og underkaster sig”. (Koranen, kap. 9, vers 29).

“Og bekæmp dem (ikke-muslimerne) indtil der ikke er mere uro og undertrykkelse, indtil der er retfærdighed og troen på Allah er udbredt over alt.” (Koranen, kap. 8, vers 39).

“Husk at jeres Herre inspirerede englende med denne besked: Jeg er med jer: giv styrke til de troende (muslimerne): Jeg vil lægger terror i de ikke-troendes hjerter: hugger deres hoveder og fingerspidser af dem.” (Koranen, kap. 8, vers 12).

“Oh, I som tror! Tag ikke jøder og de kristne som jeres venner og beskyttere.” (Koranen, kap. 5, vers 51).

“De troende, som sidder derhjemme og ikke bliver såret, og dem som kæmper og bekriger i Allahs navn er ikke lige. Allah giver en større status til dem som kæmper og bekriger både fysisk og ved hjælp af penge for at alle skal have tro i Allah. Ifølge Allah har dem som kæmper og bekriger en større status end dem som bare sidder derhjemme.” (Koranen, kap. 4, vers 95).

“Det er ikke passende for en profet at tage fanger, førend han har nedkæmpet landet grundigt” (Koranen, kap. 8, vers 67).

“Allah ejer de troende, deres liv og deres ejendele. Til gengæld kommer de i paradis. De bekriger for Allahs sag, de slår ihjel og bliver selv slået ihjel. De dræber og bliver selv dræbt.” (Koranen, kap. 9, vers 111).

“Dem som har forladt ders hjem, eller er blevet drevet ud derfra, eller som er blevet såret i kamp for min sag, eller som er blevet bekriget eller slået ihjel, - jeg vil slette deres synder og give dem plads i Paradis.” (Koranen, kap. 3, vers 195). Dette vers bliver af nogle muslimer tolket som en opfordring til at “forlade deres hjem” og rejse til andre lande, for at medvirke til islams udbredelse dér.

“Ham som forsager sit hjem i Allahs sag, finder mange steder at tage tilflugt på Jorden: Skulle han dø i kampen for Allah og hans profet som flygtning langt fra hjemmefra, vil hans belønning være garanteret af Allah.” (Koranen, kap. 4, vers 100). Det er almindeligt at tolke dette vers som en opfordring til at flytte til andre lande for derved at bringe islam dertil.